Corona-update

Er du syg eller viser tegn på sygdom, bedes du afmelde din tid. Du må bestille en tid, når du har været symptomfri i to dage. Vi beder dig om at komme alene og kun kort tid før din aftale.
Se Sundhedsstyrelsens retningslinjer her  

Vi holder åbent hele sommeren

I ugerne 28-32 har vi telefontid fra kl. 08.00 – 12.00. Uden for telefontid har du mulighed for at sende os en mail på mail@rygcenterranders.dk. Vi kontakter dig hurtigst muligt herefter.

Rigtig god sommer 🙂

Træning

God muskelfunktion er vigtig både for behandling, forebyggelse og dit almene velvære. Vi tilbyder både individuel træning og holdtræning.

Holdtræning

Vi tilbyder holdtræning i små grupper på max. 6 deltagere. Vi tilpasser træningen til dig og din problemstilling, så uanset om du eksempelvis har hovedpine eller en diskusprolaps, vil det være muligt for dig at deltage. Der trænes med fokus på din vejrtrækning og dine muskler omkring bækkenet, da det er en forudsætning for at resten af kroppen er velfungerende og arbejder optimalt. Inden holdstart foretager vi en individuel undersøgelse og test af dine muskelfunktioner.

Holddage

Mandag 15.00 – 16.00 v/Rikke og 17.00 – 18.00 GLA:D Ryg hold
Tirsdag 13.00 – 14.00 v/Louise
Onsdag 15.00 – 16.00 v/Rikke
Torsdag 17.00 – 18.00 v/Karen og 16.00 – 17.00 GLA:D Ryg hold
Fredag 08.00 – 09.00 v/Louise

Der er mulighed for løbende tilmelding. Spørg i receptionen.

Individuel træning

Vi laver individuelle træningsprogrammer med udgangspunkt i din situation. Du får en individuel undersøgelse og test af dine muskelfunktioner. Det gør det muligt at lave et specifikt tilpasset træningsprogram, som vi guider dig igennem, for at give de bedst mulige resultater. Vi arbejder ofte med z-health træningssystemet.

Z-Health træningssystem

Z-Health er et træningssystem, hvor kroppen opfattes som et samlet hele, og hvor alle dele påvirker hinanden. Z-Health er bygger på tre forskellige elementer, der alle er styret af nervesystemet:

Vision (synet)
Vestibulære system (balance mm.)
Proprioceptive system (rumfornemmelse )

Nervesystemet vurderer hele tiden, i hvor høj grad dine bevægelser og omgivelser er gode for dig. Denne vurdering sker ud fra de input, de tre systemer giver dig. Hvis inputtet er mangelfuldt, eller hvis der er mismatch mellem, hvad sanserne fortæller hjernen, vil nervesystemets beskyttelsesmekanisme resultere i fx nedsat bevægelighed og koordination, styrke, smerte, træthed, svimmelhed mm.

Igennem tests finder vi frem til hvilke øvelser, der er relevante til netop dit problem. Vi har fokus på aktiv ledmobilisering gennem øvelser, for at skabe fuld motorisk kontrol og bevægelighed i alle kroppens led. Der er en høj koncentration af nerveender omkring leddene, som giver direkte besked til nervesystemet. Derfor arbejder vi ofte med led før muskler.

Træningen er således baseret på hjemmeøvelser, så du selv får et ansvar for, men samtidig hjælp og redskaber til at deltage aktivt i processen – at få det bedre.

Z-Health relevant for dig hvis du har tilbagevendende eller kroniske smerter, et gammelt eller nyt hovedtraume, har været igennem en eller flere operationer, generelt bevæger dig for lidt og samtidig oplever smerter eller vil optimere din præstationsevne inden for netop din sportsgren.

GLA:D Ryg

På Rygcenter Randers tilbyder vi GL:AD® Ryg til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter. GL:AD® Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet.

Du har muligvis hørt om GLA:D® for hofte og knæ som består af et uddannelses- og træningsforløb for patienter med hofte- eller knæsmerter. GLA:D® Ryg er opbygget på samme måde for mennesker med rygsmerter. GLA:D® Ryg foregår på små hold på klinikken og består i:

  • Et indledende besøg hvor vi fastlægger dit startniveau for træning og drøfter dine mål
  • 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger
  • Et afsluttende besøg hvor vi tester hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan
  • Indsamling af oplysninger om hvordan det går dig i et register for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling

GLA:D® Ryg hjælper dig gennem viden om rygsmerter, træning og øvelser.

Læs mere om GLA:D Ryg i: Flyer_GLAD_RYG_patient